Hozzávalók:
Bolognese töltelékhez:
Sajtszószhoz:
Tetejére:
Elkészítése:
A töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk a darált húst és kb 8-10 perc alatt összepároljuk.
A tűzről levéve beletesszük az összes felaprított fűszernövényeket és a további hozzávalókat, felöntjük a vörösborral és naggyából 30 perc alatt, lassú lángon sűrűre főzzük. Vigyázni kell, mert a végére már könnyen odakaphat!
Félretesszük, hogy kicsit lehűljön.
A sajtszószhoz a vajat egy edényben felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet és rántásszerűen sütjük benne 1 percet, majd felöntjük a tejjel, beletesszük a sót és borsot, végül felforraljuk.
Miután besűrűsödött, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a parmezánt is és simára keverjük, hogy a sajt teljesen felolvadjon benne.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk olívaolajjal. Ezután a sajtszósz egyik felét beleöntjük és elsimítjuk az alján.
A bolognese tölteléket nagyobb lyukú nyomózsákba vagy kivágott sarkú erősebb nylonzacskóba kanalazzuk és azzal töltjük meg a tésztacsöveket (egy 4 cl-es kis pohárba állítottam a tésztát és úgy töltöttem meg) és a sajtszószba kissé belenyomkodva végigrakjuk vele a tepsit. A szósz másik felét ráöntjük a megtöltött csövekre és szintén elsimítjuk a tetejét.
Díszítésként 2 db félbevágott paradicsomot felszeletelünk és a tésztacsövek közé rakosgatjuk. Végül rászórjuk a reszelt sajtot és 200 fokra előmelegített sütőbe téve 35-40 perc alatt szép világos színűre megsütjük.
Jó étvágyat kívánok!