Cannelloni bolognese

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók:

  • 25 dkg cannelloni tészta
  • 1 ek olívaolaj

Bolognese töltelékhez:

  • 35 dkg darált hús (marha vagy sertés)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 hámozott paradicsom konzerv vagy 4 db friss, lehéjazva, felkockázva
  • 1 tk só
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 kk morzsolt bazsalikom vagy 5-6 db friss levél apróra vágva
  • 1 kk morzsolt oregánó vagy 2 db friss szál lelevelezve és felaprítva
  • 1 ek szárított gomba őrlemény (de ez ízlés szerint elhagyható)
  • 1-1,5 dl száraz vörösbor
  • csipet chilipehely
  • 1 púpos tk barnacukor

Sajtszószhoz:

  • 6 dkg vaj
  • 1 ek liszt
  • 4 dl tej
  • 1 kk só
  • 1 kk őrölt bors
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 10 dkg reszelt, félzsíros sajt

Tetejére:

  • 2 paradicsom
  • 10 dkg reszelt sajt