Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás lángos recept

Burgonyás lángos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 20 dkg főtt, áttört burgonya
    • 2 dkg friss élesztő
    • 1 mk cukor
    • 1 tk só
    • Kb 2 dl langyos víz

    A sütéshez:

    • 4 dl étolaj

    A tálaláshoz:

    • tejföl
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    Az elmorzsolt élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk.

    A liszttel elkeverjük a sót, hozzá adjuk a megkelt élesztőt, a főtt, áttört burgonyát és a langyos vízzel jól kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre tesszük. Kezünkkel szétnyomkodjuk.

    Egy nagyobb pohárral kiszúrjuk. Hagyjuk még egy kicsit kelni. Az étolajat felhevítjük.

    Olajos kézzel a tésztánkat széthúzkodjuk. Közepe vékony ,a külső részén körbe egy kis pereme legyen a lángosnak.

    A felső felét csúsztatjuk először az étolajba.

    Rátesszük a fedőt, majd fordítás után fedő nélkül sütjük.

    Papírtörlőre szedjük.

    Tálaljuk azzal, amit szeretünk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá