Burgonyás lángos

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg főtt, áttört burgonya
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 mk cukor
  • 1 tk só
  • Kb 2 dl langyos víz

A sütéshez:

  • 4 dl étolaj

A tálaláshoz:

  • tejföl
  • reszelt sajt

Elkészítése:

Az elmorzsolt élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk.

A liszttel elkeverjük a sót, hozzá adjuk a megkelt élesztőt, a főtt, áttört burgonyát és a langyos vízzel jól kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre tesszük. Kezünkkel szétnyomkodjuk.

Egy nagyobb pohárral kiszúrjuk. Hagyjuk még egy kicsit kelni. Az étolajat felhevítjük.

Olajos kézzel a tésztánkat széthúzkodjuk. Közepe vékony ,a külső részén körbe egy kis pereme legyen a lángosnak.

A felső felét csúsztatjuk először az étolajba.

Rátesszük a fedőt, majd fordítás után fedő nélkül sütjük.

Papírtörlőre szedjük.

Tálaljuk azzal, amit szeretünk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!