Bolognai szörny recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertés darált hús
- 1 csomag XXL bolognai alappor
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- 50 dkg spagetti tészta
- olaj
- víz
- koktél paradicsom (szörny szemeinek)
- 1 csomag szeletelt sajt (szörny fogainak, orrának)
- 5 dkg reszelt sajt (szörny hajának)
- majonéz és szemes bors (szörny szemének)
Elkészítése:
Egy teflonos edényben pár csepp olajon fehér színűre pirítjuk a darált húst. Ezután rászórjuk a bolognai alapot, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és jól összeforgatjuk, majd kb 2 dl vízzel felöntjük.
Aki hígabb szószt szeretne, tehet hozzá több vizet.
Ameddig a hús fő, egyhén sós vízben megfőzzük a spagetti tésztát.
A kész mártást a tésztával összekeverjük és tálaláskor elkészítjük a szörnyet.
Paradicsom szeletre majonéz pöttyöt nyomunk, majd szemes borsot teszünk rá. Ez lesz a szörny szeme. A szörny haját reszelt sajtból formázzuk. Szeletelt sajtból késsel szörny fogakat és orrot formázunk, majd a tészta tetejére tesszük.
A gyerekek imádni fogják. Egyszerű és mutatós.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »