Bolognai szörny recept
Hozzávalók:
- 50 dkg sertés darált hús
- 1 csomag XXL bolognai alappor
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- 50 dkg spagetti tészta
- olaj
- víz
- koktél paradicsom (szörny szemeinek)
- 1 csomag szeletelt sajt (szörny fogainak, orrának)
- 5 dkg reszelt sajt (szörny hajának)
- majonéz és szemes bors (szörny szemének)
Elkészítése:
Egy teflonos edényben pár csepp olajon fehér színűre pirítjuk a darált húst. Ezután rászórjuk a bolognai alapot, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és jól összeforgatjuk, majd kb 2 dl vízzel felöntjük.
Aki hígabb szószt szeretne, tehet hozzá több vizet.
Ameddig a hús fő, egyhén sós vízben megfőzzük a spagetti tésztát.
A kész mártást a tésztával összekeverjük és tálaláskor elkészítjük a szörnyet.
Paradicsom szeletre majonéz pöttyöt nyomunk, majd szemes borsot teszünk rá. Ez lesz a szörny szeme. A szörny haját reszelt sajtból formázzuk. Szeletelt sajtból késsel szörny fogakat és orrot formázunk, majd a tészta tetejére tesszük.
A gyerekek imádni fogják. Egyszerű és mutatós.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









