Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bogyiszlói tejfölös, borsos kalács recept

Bogyiszlói tejfölös, borsos kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg liszt
    • 1,5 evőkanál olvasztott zsír
    • 4,5 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 2 evőkanál cukor
    • 1 mokkáskanál só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Tálaláshoz:

    • 5 dl tejföl
    • 1 kiskanál bors

    Elkészítése:

    A lisztet és a sót keverjük el egy tálban. Készítsünk egy kisebb mélyedést a liszt körül a tálba, majd szórjuk bele a cukrot és morzsoljuk rá az élesztőt. Öntsük rá a felmelegített tej felét és hagyjuk, hogy felfusson az élesztő.

    Ezután adjuk hozzá a tojássárgákat és dolgozzuk ki jól a tésztát a maradék tej hozzáadásával. A kidolgozott tésztánkba dolgozzuk a el zsírt.

    Tegyük félre a tésztánkat és meleg helyen 45-50 perc alatt kelesszük a duplájára.

    A megkelt tésztából lisztes kézzel vegyünk el egy darabot, majd egy hosszabb, kb. 20 centis csíkot sodorjunk belőle, majd vágjuk félbe és kettős fonással tekerjük össze a két csíkot.

    Sűtőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a copfokat.

    Előmelegített sütőben 180 C°-on, 15-20 perc alatt süssük készre a tésztatekercseket.

    Amíg sülnek a tekercsek, a tejfölt keverjük ki a borssal. A megsült forró tésztánkat forgassuk bele a borsos tejfölbe. A tejfölbe forgatott, megsült tekercseket tegyük egy tálban egymás tetejére. Ha maradt tejföl, öntsük a kalácsok tetejére.

    Takarjuk le a kalácsokat 10-12 percre, hogy magukba szívhassák a borsos tejfölt.

    Langyosan és hidegen is nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá