Bajor pizza recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 35 dkg savanyú káposzta
- 1 tk köménymag
- 20 dkg tejföl
- 3 ek édes mustár (bajor)
- ízlés szerint só, bors
- 20 dkg leberkäse vagy húskenyér, combsonka amit kapunk helyette
- 1 csomag pizza alap (de készíthetjük magunk is, recept lejebb)
- 10 dkg sajt
Pizzatészta (amennyiben nem félkész terméket használunk):
- 40 dkg liszt
- 3 ek étolaj
- 250 ml meleg víz
- 1 tk só
- 1 tasak száraz élesztő
Elkészítése:
A káposztát kinyomkodjuk, hozzáadjuk a köményt és félretesszük. A tejfölt elkeverjük a mustárral, sózzuk és borsozzuk. A felvágottat kockázzuk.
A pizza tésztát kinyújtjuk és egy tepsire tesszük, majd megkenjük a tejfölös-mustáros alappal. Elrendezzük rajta a savanyú káposztát és megszórjuk a kockázott hússal. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük és megszórjuk a pizzánkat.
200 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük, majd néhány percig még állni hagyjuk tálalás előtt.
Amennyiben a tésztát magunk akarjuk elkészíteni, úgy a folyamatot legalább 1 órával korábban kezdjük. A liszthez adjuk az élesztőt, sót, olajat és a vizet. Jól összedolgozzuk. Lehet, hogy még lisztezni kell, ha a tészta nem akar összeállni.
Takarjuk le és 40 percig kelesszük. Nyújtsuk ki. Ebből a mennyiségből egy nagy tepsinyi lesz vagy 3 kerek pizzalap.