Bajor pizza

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 35 dkg savanyú káposzta
  • 1 tk köménymag
  • 20 dkg tejföl
  • 3 ek édes mustár (bajor)
  • ízlés szerint só, bors
  • 20 dkg leberkäse vagy húskenyér, combsonka amit kapunk helyette
  • 1 csomag pizza alap (de készíthetjük magunk is, recept lejebb)
  • 10 dkg sajt

Pizzatészta (amennyiben nem félkész terméket használunk):

  • 40 dkg liszt
  • 3 ek étolaj
  • 250 ml meleg víz
  • 1 tk só
  • 1 tasak száraz élesztő

Elkészítése:

A káposztát kinyomkodjuk, hozzáadjuk a köményt és félretesszük. A tejfölt elkeverjük a mustárral, sózzuk és borsozzuk. A felvágottat kockázzuk.

A pizza tésztát kinyújtjuk és egy tepsire tesszük, majd megkenjük a tejfölös-mustáros alappal. Elrendezzük rajta a savanyú káposztát és megszórjuk a kockázott hússal. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük és megszórjuk a pizzánkat.

200 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük, majd néhány percig még állni hagyjuk tálalás előtt.

Amennyiben a tésztát magunk akarjuk elkészíteni, úgy a folyamatot legalább 1 órával korábban kezdjük. A liszthez adjuk az élesztőt, sót, olajat és a vizet. Jól összedolgozzuk. Lehet, hogy még lisztezni kell, ha a tészta nem akar összeállni.

Takarjuk le és 40 percig kelesszük. Nyújtsuk ki. Ebből a mennyiségből egy nagy tepsinyi lesz vagy 3 kerek pizzalap.