Hozzávalók:
Pizzatészta (amennyiben nem félkész terméket használunk):
Elkészítése:
A káposztát kinyomkodjuk, hozzáadjuk a köményt és félretesszük. A tejfölt elkeverjük a mustárral, sózzuk és borsozzuk. A felvágottat kockázzuk.
A pizza tésztát kinyújtjuk és egy tepsire tesszük, majd megkenjük a tejfölös-mustáros alappal. Elrendezzük rajta a savanyú káposztát és megszórjuk a kockázott hússal. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük és megszórjuk a pizzánkat.
200 fokra előmelegített sütőben kb 20 percig sütjük, majd néhány percig még állni hagyjuk tálalás előtt.
Amennyiben a tésztát magunk akarjuk elkészíteni, úgy a folyamatot legalább 1 órával korábban kezdjük. A liszthez adjuk az élesztőt, sót, olajat és a vizet. Jól összedolgozzuk. Lehet, hogy még lisztezni kell, ha a tészta nem akar összeállni.
Takarjuk le és 40 percig kelesszük. Nyújtsuk ki. Ebből a mennyiségből egy nagy tepsinyi lesz vagy 3 kerek pizzalap.