A legfinomabb langalló recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tészta:
- 50 dkg kenyér vagy finomliszt
- 2,5-3 dl langyos víz
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 tk só
- 2 ek olaj
Feltét:
- kb 30 dkg tejföl
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- só, bors
- füstölt szalonna
- húsos szalonna
- lilahagyma
Elkészítése:
A lisztet egy tálba mérjük és elkeverjük benne a sót. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 2,5 dl vizet és az olajat, majd elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha szükséges, akkor adhatunk hozzá még dagasztás közben kevés vizet. Kissá légyabb, a kezünktől és a tál falától elváló tésztát kell kapjunk.
A sima felületű tésztát letakarva kelesztjük kb 30 percig.
Közben feldaraboljuk a szlonnákat és a hagymát. A tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát, sót és borsot.
A megkelt tésztát tepsi méretűre nyújtjuk és beletesszük a tepsibe. (ezt legegyszerűbb egy sütőpapíron végezni és azzal együtt áthúzni a tepsire). A tésztára rákenjük az ízesített tejfölt, majd rászórjuk a szalonnát és a hagymát.
250 fokra előmelegített sütőben (vagy pizza programon) kb 15 perc alatt szép pirosra sütjük.