Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A legfinomabb langalló recept

A legfinomabb langalló
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
    Tészta:

    • 50 dkg kenyér vagy finomliszt
    • 2,5-3 dl langyos víz
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 2 tk só
    • 2 ek olaj

    Feltét:

    • kb 30 dkg tejföl
    • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
    • só, bors
    • füstölt szalonna
    • húsos szalonna
    • lilahagyma

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba mérjük és elkeverjük benne a sót. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 2,5 dl vizet és az olajat, majd elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha szükséges, akkor adhatunk hozzá még dagasztás közben kevés vizet. Kissá légyabb, a kezünktől és a tál falától elváló tésztát kell kapjunk.

    A sima felületű tésztát letakarva kelesztjük kb 30 percig.

    Közben feldaraboljuk a szlonnákat és a hagymát. A tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát, sót és borsot.

    A megkelt tésztát tepsi méretűre nyújtjuk és beletesszük a tepsibe. (ezt legegyszerűbb egy sütőpapíron végezni és azzal együtt áthúzni a tepsire). A tésztára rákenjük az ízesített tejfölt, majd rászórjuk a szalonnát és a hagymát.

    250 fokra előmelegített sütőben (vagy pizza programon) kb 15 perc alatt szép pirosra sütjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá