A legfinomabb langalló

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
A legfinomabb langalló

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tészta:

  • 50 dkg kenyér vagy finomliszt
  • 2,5-3 dl langyos víz
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 tk só
  • 2 ek olaj

Feltét:

  • kb 30 dkg tejföl
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, bors
  • füstölt szalonna
  • húsos szalonna
  • lilahagyma

Elkészítése:

A lisztet egy tálba mérjük és elkeverjük benne a sót. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 2,5 dl vizet és az olajat, majd elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha szükséges, akkor adhatunk hozzá még dagasztás közben kevés vizet. Kissá légyabb, a kezünktől és a tál falától elváló tésztát kell kapjunk.

A sima felületű tésztát letakarva kelesztjük kb 30 percig.

Közben feldaraboljuk a szlonnákat és a hagymát. A tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát, sót és borsot.

A megkelt tésztát tepsi méretűre nyújtjuk és beletesszük a tepsibe. (ezt legegyszerűbb egy sütőpapíron végezni és azzal együtt áthúzni a tepsire). A tésztára rákenjük az ízesített tejfölt, majd rászórjuk a szalonnát és a hagymát.

250 fokra előmelegített sütőben (vagy pizza programon) kb 15 perc alatt szép pirosra sütjük.