Zúza pörkölt pirított tarhonyával recept

Hozzávalók:
- 50 dk csirke zúza
- 3 ek olaj
- 1 fej vöröshagyma
- só
- őrölt bors
- őrölt kömény
- gulyáskrém ízlés szerint
- 1 kk fűszerpaprika
- 20 dkg tarhonya
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A zúzát megmosom.
A hagymát feldarabolom és az olajon megdinsztelem, hozzáadom a paprikát, sót, borsot, köményt, gulyás krémet ízlés szerint, majd hozzáadom a zúzát és annyi vizet, hogy ellepje.
Addig főzöm míg puha lesz, ha kell a vizet pótolom.
A tarhonyát az olajon megpirítom, majd 5 dl meleg vízzel felöntöm és lefedve megfőzöm.
Tipp:
A zúzát én egészben szoktam megfőzni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »