Zöldséggel sült csirke recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg apró szemű burgonya
- 1 közepes nagyságú csirke
- vaj
- olaj
A töltelékhez:
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 konzerv cukorborsó
- 300 g fehérbab (konzerv)
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
- 1 dl sűrített paradicsom
- pici cukor
A páchoz:
- 70 ml szójaszósz
- 1 evőkanál méz
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítése:
A szójaszószt, a mézet, a zúzott fokhagymát és a fűszereket összekeverjük és bekenjük vele a megmosott, megszárított csirkét. Hűtőbe tesszük és hagyjuk legalább 1,5 órát állni.
Közben előkészítjük a tölteléket: a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a bórsót, öntünk alá egy kevés vizet, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, pici cukrot és ízlés szerint fűszerezzük és pár percig pároljuk, majd a zúzott fokhagymát és a lecsöpögtetett babot is beletesszük.
A csirke bőre alá nyúlunk egy fakanál nyelével vagy kézzel és fellazítjuk, majd vajjal bekenjük a bőre alatt.
A csirkét megtöltjük a töltelékkel, hústűvel összefogjuk ha szükséges, de akár össze is köthetjük a lábait. Ha sok a töltelék, akkor a maradékot mellé rakjuk a tepsibe.
A megtisztított burgonyát kiolajozott hőálló tálba vagy tepsibe tesszük, fűszerezzük, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és öntünk rá egy kevés olajat vagy olvasztott vajat. A csirkét ráfektetjük úgy, hogy a hátával felfelé legyen.
A csirkét is bekenjük olajjal, 190 fokos sütőben nagyjából 60 perc alatt megsütjük. Ha a bőre túlságosan pirulna, de a hús még nem puha, akkor alufóliát teszünk rá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »