Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséggel sült csirke recept

Zöldséggel sült csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg apró szemű burgonya
    • 1 közepes nagyságú csirke
    • vaj
    • olaj

    A töltelékhez:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 konzerv cukorborsó
    • 300 g fehérbab (konzerv)
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • bors
    • 1 dl sűrített paradicsom
    • pici cukor

    A páchoz:

    • 70 ml szójaszósz
    • 1 evőkanál méz
    • 3 gerezd fokhagyma
    • bors

    Elkészítése:

    A szójaszószt, a mézet, a zúzott fokhagymát és a fűszereket összekeverjük és bekenjük vele a megmosott, megszárított csirkét. Hűtőbe tesszük és hagyjuk legalább 1,5 órát állni.

    Közben előkészítjük a tölteléket: a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a bórsót, öntünk alá egy kevés vizet, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, pici cukrot és ízlés szerint fűszerezzük és pár percig pároljuk, majd a zúzott fokhagymát és a lecsöpögtetett babot is beletesszük.

    A csirke bőre alá nyúlunk egy fakanál nyelével vagy kézzel és fellazítjuk, majd vajjal bekenjük a bőre alatt.

    A csirkét megtöltjük a töltelékkel, hústűvel összefogjuk ha szükséges, de akár össze is köthetjük a lábait. Ha sok a töltelék, akkor a maradékot mellé rakjuk a tepsibe.

    A megtisztított burgonyát kiolajozott hőálló tálba vagy tepsibe tesszük, fűszerezzük, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és öntünk rá egy kevés olajat vagy olvasztott vajat. A csirkét ráfektetjük úgy, hogy a hátával felfelé legyen.

    A csirkét is bekenjük olajjal, 190 fokos sütőben nagyjából 60 perc alatt megsütjük. Ha a bőre túlságosan pirulna, de a hús még nem puha, akkor alufóliát teszünk rá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá