Hozzávalók:
A töltelékhez:
A páchoz:
Elkészítése:
A szójaszószt, a mézet, a zúzott fokhagymát és a fűszereket összekeverjük és bekenjük vele a megmosott, megszárított csirkét. Hűtőbe tesszük és hagyjuk legalább 1,5 órát állni.
Közben előkészítjük a tölteléket: a hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a bórsót, öntünk alá egy kevés vizet, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, pici cukrot és ízlés szerint fűszerezzük és pár percig pároljuk, majd a zúzott fokhagymát és a lecsöpögtetett babot is beletesszük.
A csirke bőre alá nyúlunk egy fakanál nyelével vagy kézzel és fellazítjuk, majd vajjal bekenjük a bőre alatt.
A csirkét megtöltjük a töltelékkel, hústűvel összefogjuk ha szükséges, de akár össze is köthetjük a lábait. Ha sok a töltelék, akkor a maradékot mellé rakjuk a tepsibe.
A megtisztított burgonyát kiolajozott hőálló tálba vagy tepsibe tesszük, fűszerezzük, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és öntünk rá egy kevés olajat vagy olvasztott vajat. A csirkét ráfektetjük úgy, hogy a hátával felfelé legyen.
A csirkét is bekenjük olajjal, 190 fokos sütőben nagyjából 60 perc alatt megsütjük. Ha a bőre túlságosan pirulna, de a hús még nem puha, akkor alufóliát teszünk rá.