Zöldséges szelet recept
Hozzávalók:
- 2 csirkemell filé
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1/4 zellergumó
- 1 kisebb paradicsom
- 2 db babérlevél
- ízlés szerint só, őrölt fekete bors, kurkuma
- 3 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1 ek finomliszt
- 1/2 citrom leve
- kevés aprított petrezselyemzöld
- tálaláshoz tejföl és főtt tészta vagy nokedli
Elkészítése:
A csirkemelleket lapjában félbe vágjuk vagy felcsíkozzuk, majd sózzuk és borsozzuk.
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. A hagymához adjuk a húst és néha megforgatva kissé megpirítjuk, hogy kifehéredjenek a szeletek.
Míg sül a hagymás hús, addig a zöldségeket megpucoljuk és káposzta reszelőn lereszeljük, a paradicsomot pedig apróra vágjuk.
Mikor a hús elősült, hozzáadjuk a reszelt zöldségeket, a paradicsomot, a babérleveleket, utánízesítjük sóval és felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen. Lefedjük és lassú tűzön készre pároljuk az ételt.
Közben a tejfölbe belekeverjük a lisztet, a mustárt, a citrom levét és az aprított petrezselymet és alaposan összekeverjük. Ezzel habarjuk be az ételt.
Egyet forralunk rajta és máris levesszük a tűzről. Főt tésztával vagy nokedlivel, forrón tálaljuk az elkészült ételt.