Zöldséges szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1/4 zellergumó
  • 1 kisebb paradicsom
  • 2 db babérlevél
  • ízlés szerint só, őrölt fekete bors, kurkuma
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 ek finomliszt
  • 1/2 citrom leve
  • kevés aprított petrezselyemzöld
  • tálaláshoz tejföl és főtt tészta vagy nokedli

Elkészítése:

A csirkemelleket lapjában félbe vágjuk vagy felcsíkozzuk, majd sózzuk és borsozzuk.

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. A hagymához adjuk a húst és néha megforgatva kissé megpirítjuk, hogy kifehéredjenek a szeletek.

Míg sül a hagymás hús, addig a zöldségeket megpucoljuk és káposzta reszelőn lereszeljük, a paradicsomot pedig apróra vágjuk.

Mikor a hús elősült, hozzáadjuk a reszelt zöldségeket, a paradicsomot, a babérleveleket, utánízesítjük sóval és felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen. Lefedjük és lassú tűzön készre pároljuk az ételt.

Közben a tejfölbe belekeverjük a lisztet, a mustárt, a citrom levét és az aprított petrezselymet és alaposan összekeverjük. Ezzel habarjuk be az ételt.

Egyet forralunk rajta és máris levesszük a tűzről. Főt tésztával vagy nokedlivel, forrón tálaljuk az elkészült ételt.