Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemelleket lapjában félbe vágjuk vagy felcsíkozzuk, majd sózzuk és borsozzuk.
A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. A hagymához adjuk a húst és néha megforgatva kissé megpirítjuk, hogy kifehéredjenek a szeletek.
Míg sül a hagymás hús, addig a zöldségeket megpucoljuk és káposzta reszelőn lereszeljük, a paradicsomot pedig apróra vágjuk.
Mikor a hús elősült, hozzáadjuk a reszelt zöldségeket, a paradicsomot, a babérleveleket, utánízesítjük sóval és felöntjük annyi vízzel, hogy ne lepje el teljesen. Lefedjük és lassú tűzön készre pároljuk az ételt.
Közben a tejfölbe belekeverjük a lisztet, a mustárt, a citrom levét és az aprított petrezselymet és alaposan összekeverjük. Ezzel habarjuk be az ételt.
Egyet forralunk rajta és máris levesszük a tűzről. Főt tésztával vagy nokedlivel, forrón tálaljuk az elkészült ételt.