Zöldséges-rizses csirkecomb recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkecomb felső
- 2 fej vöröshagyma
- 450 g sárgarépa-borsókeverék (fagyasztott)
- 250 g rizs
- 3 db babérlevél
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 2 ek zsír
- 1 leveskocka
Elkészítése:
A húsokat leszedjük a csontról. A csontokat feltesszük egy kisebb lábosnyi vízbe főni, amit leveskockával ízesítünk. Alaplevet főzünk.
A combfiléket negyedeljük és egy nagyobb serpenyőben zsíron elkezdjük sütni. Hozzáadjuk a megpucolt és negyedelt hagymát. Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel és fedő alatt pároljuk.
Időnként az alaplével locsolgatjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és készre főzzük.
A rizst a megszokott módon elkészítjük, majd belekeverjük a serpenyőbe a húshoz és jól átkeverjük, néhány percig együtt pirítjuk.
Tálaláskor reszelt sajttal is megszórhatjuk.
A csontokon maradt megfőtt húst salátához használtam fel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









