Zöldséges-rizses csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkecomb felső
- 2 fej vöröshagyma
- 450 g sárgarépa-borsókeverék (fagyasztott)
- 250 g rizs
- 3 db babérlevél
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 2 ek zsír
- 1 leveskocka
Elkészítése:
A húsokat leszedjük a csontról. A csontokat feltesszük egy kisebb lábosnyi vízbe főni, amit leveskockával ízesítünk. Alaplevet főzünk.
A combfiléket negyedeljük és egy nagyobb serpenyőben zsíron elkezdjük sütni. Hozzáadjuk a megpucolt és negyedelt hagymát. Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel és fedő alatt pároljuk.
Időnként az alaplével locsolgatjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és készre főzzük.
A rizst a megszokott módon elkészítjük, majd belekeverjük a serpenyőbe a húshoz és jól átkeverjük, néhány percig együtt pirítjuk.
Tálaláskor reszelt sajttal is megszórhatjuk.
A csontokon maradt megfőtt húst salátához használtam fel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »