Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges-rizses csirkecomb recept

Zöldséges-rizses csirkecomb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg csirkecomb felső
    • 2 fej vöröshagyma
    • 450 g sárgarépa-borsókeverék (fagyasztott)
    • 250 g rizs
    • 3 db babérlevél
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • 2 ek zsír
    • 1 leveskocka

    Elkészítése:

    A húsokat leszedjük a csontról. A csontokat feltesszük egy kisebb lábosnyi vízbe főni, amit leveskockával ízesítünk. Alaplevet főzünk.

    A combfiléket negyedeljük és egy nagyobb serpenyőben zsíron elkezdjük sütni. Hozzáadjuk a megpucolt és negyedelt hagymát. Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel és fedő alatt pároljuk.

    Időnként az alaplével locsolgatjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és készre főzzük.

    A rizst a megszokott módon elkészítjük, majd belekeverjük a serpenyőbe a húshoz és jól átkeverjük, néhány percig együtt pirítjuk.

    Tálaláskor reszelt sajttal is megszórhatjuk.

    A csontokon maradt megfőtt húst salátához használtam fel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá