Zöldséges-rizses csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirkecomb felső
  • 2 fej vöröshagyma
  • 450 g sárgarépa-borsókeverék (fagyasztott)
  • 250 g rizs
  • 3 db babérlevél
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 2 ek zsír
  • 1 leveskocka

Elkészítése:

A húsokat leszedjük a csontról. A csontokat feltesszük egy kisebb lábosnyi vízbe főni, amit leveskockával ízesítünk. Alaplevet főzünk.

A combfiléket negyedeljük és egy nagyobb serpenyőben zsíron elkezdjük sütni. Hozzáadjuk a megpucolt és negyedelt hagymát. Ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel és fedő alatt pároljuk.

Időnként az alaplével locsolgatjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és készre főzzük.

A rizst a megszokott módon elkészítjük, majd belekeverjük a serpenyőbe a húshoz és jól átkeverjük, néhány percig együtt pirítjuk.

Tálaláskor reszelt sajttal is megszórhatjuk.

A csontokon maradt megfőtt húst salátához használtam fel.