Zöldséges, kókuszos csirkecurry recept
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 1 csomag mirelit ázsiai zöldségkeverék (sárgarépa, gomba, hagyma, kaliforniai paprika, paradicsom, gyömbér, stb)
- 1 doboz konzerv kókusztej
- só
- 1 kk őrölt római kömény
- 1 lime citrom leve
- 2 kaffir lime levél
- 1 tk chilipehely
- 1 tk sárga curry paszta
- 2 cm-es darabka gyömbér hámozva és reszelve
- 1 ek paradicsompüré
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- étolaj
- 1 tk étkezési keményítő a sűrítéshez
Elkészítése:
A csirkemellet vágjuk kockára vagy csíkokra, ahogy tetszik.
A megtisztított hagymát és fokhagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon, közepes láng felett dinszteljük.
Mikor a hagyma (és fokhagyma) kellően összeesett, tegyük rá a húst, öntsük fel paradicsom pasztával, amibe keverjük bele a curryt és a chiliport, sót és borsot, alaposan keverjük össze az edényünk tartalmát. Tegyük bele a lime levéllel is.
A zöldségkeveréket olajon pároljuk, majd pirítsuk le, azután tegyük a húsos keverékhez hozzá.
A kókusztejet keverjük el hogy ne legyen csomós és tegyünk bele 1 tk étkezési keményítőt. Forraljuk össze a hússal. Ízesítjük alime levével, a reszelt gyömbérrel és a sóval.
Párolt jázminrizzsel kínáljuk.
Tipp:
Az indiai konyha hihetetlenül sokszínű, varázslatos, gazdag aromák érezhetőek még a legegyszerűbb fogásaikban is, hiszen előszeretettel, bátran használják a fűszereket. Ez az én receptem.