Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges, kókuszos csirkecurry recept

Zöldséges, kókuszos csirkecurry
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg csirkemellfilé
    • 1 csomag mirelit ázsiai zöldségkeverék (sárgarépa, gomba, hagyma, kaliforniai paprika, paradicsom, gyömbér, stb)
    • 1 doboz konzerv kókusztej
    • 1 kk őrölt római kömény
    • 1 lime citrom leve
    • 2 kaffir lime levél
    • 1 tk chilipehely
    • 1 tk sárga curry paszta
    • 2 cm-es darabka gyömbér hámozva és reszelve
    • 1 ek paradicsompüré
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • étolaj
    • 1 tk étkezési keményítő a sűrítéshez

    Elkészítése:

    A csirkemellet vágjuk kockára vagy csíkokra, ahogy tetszik.

    A megtisztított hagymát és fokhagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon, közepes láng felett dinszteljük.

    Mikor a hagyma (és fokhagyma) kellően összeesett, tegyük rá a húst, öntsük fel paradicsom pasztával, amibe keverjük bele a curryt és a chiliport, sót és borsot, alaposan keverjük össze az edényünk tartalmát. Tegyük bele a lime levéllel is.

    A zöldségkeveréket olajon pároljuk, majd pirítsuk le, azután tegyük a húsos keverékhez hozzá.

    A kókusztejet keverjük el hogy ne legyen csomós és tegyünk bele 1 tk étkezési keményítőt. Forraljuk össze a hússal. Ízesítjük alime levével, a reszelt gyömbérrel és a sóval.

    Párolt jázminrizzsel kínáljuk.

    Tipp:

    Az indiai konyha hihetetlenül sokszínű, varázslatos, gazdag aromák érezhetőek még a legegyszerűbb fogásaikban is, hiszen előszeretettel, bátran használják a fűszereket. Ez az én receptem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá