Zöldséges, kókuszos csirkecurry

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 csomag mirelit ázsiai zöldségkeverék (sárgarépa, gomba, hagyma, kaliforniai paprika, paradicsom, gyömbér, stb)
  • 1 doboz konzerv kókusztej
  • 1 kk őrölt római kömény
  • 1 lime citrom leve
  • 2 kaffir lime levél
  • 1 tk chilipehely
  • 1 tk sárga curry paszta
  • 2 cm-es darabka gyömbér hámozva és reszelve
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • étolaj
  • 1 tk étkezési keményítő a sűrítéshez

Elkészítése:

A csirkemellet vágjuk kockára vagy csíkokra, ahogy tetszik.

A megtisztított hagymát és fokhagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon, közepes láng felett dinszteljük.

Mikor a hagyma (és fokhagyma) kellően összeesett, tegyük rá a húst, öntsük fel paradicsom pasztával, amibe keverjük bele a curryt és a chiliport, sót és borsot, alaposan keverjük össze az edényünk tartalmát. Tegyük bele a lime levéllel is.

A zöldségkeveréket olajon pároljuk, majd pirítsuk le, azután tegyük a húsos keverékhez hozzá.

A kókusztejet keverjük el hogy ne legyen csomós és tegyünk bele 1 tk étkezési keményítőt. Forraljuk össze a hússal. Ízesítjük alime levével, a reszelt gyömbérrel és a sóval.

Párolt jázminrizzsel kínáljuk.

Tipp:

Az indiai konyha hihetetlenül sokszínű, varázslatos, gazdag aromák érezhetőek még a legegyszerűbb fogásaikban is, hiszen előszeretettel, bátran használják a fűszereket. Ez az én receptem.