Hozzávalók:
Elkészítése:
A csirkemellet vágjuk kockára vagy csíkokra, ahogy tetszik.
A megtisztított hagymát és fokhagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon, közepes láng felett dinszteljük.
Mikor a hagyma (és fokhagyma) kellően összeesett, tegyük rá a húst, öntsük fel paradicsom pasztával, amibe keverjük bele a curryt és a chiliport, sót és borsot, alaposan keverjük össze az edényünk tartalmát. Tegyük bele a lime levéllel is.
A zöldségkeveréket olajon pároljuk, majd pirítsuk le, azután tegyük a húsos keverékhez hozzá.
A kókusztejet keverjük el hogy ne legyen csomós és tegyünk bele 1 tk étkezési keményítőt. Forraljuk össze a hússal. Ízesítjük alime levével, a reszelt gyömbérrel és a sóval.
Párolt jázminrizzsel kínáljuk.
Az indiai konyha hihetetlenül sokszínű, varázslatos, gazdag aromák érezhetőek még a legegyszerűbb fogásaikban is, hiszen előszeretettel, bátran használják a fűszereket. Ez az én receptem.