Zöldségágyon sült csirkecomb recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- egy zacskó mirelit karfiol brokkolival (400 g)
- 3 szál sárgarépa
- 1 csokor újhagyma
- gomba ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 330 g tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- 4 evőkanál olaj
- 1 kávéspohár víz
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, ízlés szerint feldaraboljuk és egy kiolajozott tepsibe tesszük.
A combokat besózzuk, rátesszük a zöldségekre, majd aláöntjük a vizet. A combokra rákenjük a tejfölt, majd 180 fokon, lefedve készre pároljuk. Félidőben megfordítjuk.
Ha a combok puhák, levesszük a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal és szép pirosra sütjük.
Én köretként rizst tálaltam mellé.
Tipp:
Aki szereti, borssal is meghintheti a combokat.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.