Zöldfűszeres csirketócsni recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30-35 dkg csirkemell filé
- 2 kis méretű
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek görög joghurt
- 2 ek teljeskiőrlésű búzaliszt
- 1 ek zabpehely
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek reszelt füstölt sajt
- nagy csokor petrezselyemzöld
- 2 aszalt paradicsom
- só, bors ízlés szerint
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirkemellet nagyon apró kockákra vágjuk. Felaprítjuk a petrezselyemzöldet, az aszalt paradicsomot, összezúzzuk a fokhagymát.
A hozzávalókat jól összekeverjük.
Egy serpenyőbe kevés olívaolajat teszünk, erre ráhalmozzuk a masszát (én egy evőkanálnyit tettem és fa lapáttal megnyomkodtam). Egyszerre három darabot sütöttem.
Fontos, hogy jól formázható keménységű legyen a massza. Ha sűrű, akkor lehet joghurttal hígítani, ha híg, akkor zabpehellyel vagy liszttel sűríteni.
Joghurt öntettel, paradicsom illetve cékla salátával kínáltam.
Tipp:
Mártogatóssal és salátával is nagyon finom. Első alkalommal cukkíni főzelékkel ettük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »