Zöldfűszeres csirketócsni recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30-35 dkg csirkemell filé
- 2 kis méretű
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek görög joghurt
- 2 ek teljeskiőrlésű búzaliszt
- 1 ek zabpehely
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek reszelt füstölt sajt
- nagy csokor petrezselyemzöld
- 2 aszalt paradicsom
- só, bors ízlés szerint
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirkemellet nagyon apró kockákra vágjuk. Felaprítjuk a petrezselyemzöldet, az aszalt paradicsomot, összezúzzuk a fokhagymát.
A hozzávalókat jól összekeverjük.
Egy serpenyőbe kevés olívaolajat teszünk, erre ráhalmozzuk a masszát (én egy evőkanálnyit tettem és fa lapáttal megnyomkodtam). Egyszerre három darabot sütöttem.
Fontos, hogy jól formázható keménységű legyen a massza. Ha sűrű, akkor lehet joghurttal hígítani, ha híg, akkor zabpehellyel vagy liszttel sűríteni.
Joghurt öntettel, paradicsom illetve cékla salátával kínáltam.
Tipp:
Mártogatóssal és salátával is nagyon finom. Első alkalommal cukkíni főzelékkel ettük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









