Zöldfűszeres csirketócsni recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30-35 dkg csirkemell filé
- 2 kis méretű
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek görög joghurt
- 2 ek teljeskiőrlésű búzaliszt
- 1 ek zabpehely
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek reszelt füstölt sajt
- nagy csokor petrezselyemzöld
- 2 aszalt paradicsom
- só, bors ízlés szerint
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirkemellet nagyon apró kockákra vágjuk. Felaprítjuk a petrezselyemzöldet, az aszalt paradicsomot, összezúzzuk a fokhagymát.
A hozzávalókat jól összekeverjük.
Egy serpenyőbe kevés olívaolajat teszünk, erre ráhalmozzuk a masszát (én egy evőkanálnyit tettem és fa lapáttal megnyomkodtam). Egyszerre három darabot sütöttem.
Fontos, hogy jól formázható keménységű legyen a massza. Ha sűrű, akkor lehet joghurttal hígítani, ha híg, akkor zabpehellyel vagy liszttel sűríteni.
Joghurt öntettel, paradicsom illetve cékla salátával kínáltam.
Tipp:
Mártogatóssal és salátával is nagyon finom. Első alkalommal cukkíni főzelékkel ettük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »