Zöldfűszeres csirketócsni

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30-35 dkg csirkemell filé
  • 2 kis méretű tojás
  • 2 ek görög joghurt
  • 2 ek teljeskiőrlésű búzaliszt
  • 1 ek zabpehely
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek reszelt füstölt sajt
  • nagy csokor petrezselyemzöld
  • 2 aszalt paradicsom
  • só, bors ízlés szerint
  • olívaolaj a sütéshez

Elkészítése:

A csirkemellet nagyon apró kockákra vágjuk. Felaprítjuk a petrezselyemzöldet, az aszalt paradicsomot, összezúzzuk a fokhagymát.

A hozzávalókat jól összekeverjük.

Egy serpenyőbe kevés olívaolajat teszünk, erre ráhalmozzuk a masszát (én egy evőkanálnyit tettem és fa lapáttal megnyomkodtam). Egyszerre három darabot sütöttem.

Fontos, hogy jól formázható keménységű legyen a massza. Ha sűrű, akkor lehet joghurttal hígítani, ha híg, akkor zabpehellyel vagy liszttel sűríteni.

Joghurt öntettel, paradicsom illetve cékla salátával kínáltam.

Tipp:

Mártogatóssal és salátával is nagyon finom. Első alkalommal cukkíni főzelékkel ettük.