Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grillezett csirkemell zöldfűszeres-spárgás palacsintával recept

Grillezett csirkemell zöldfűszeres-spárgás palacsintával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg szelt csirkemell filé
    • 1 ek só
    • 2 tk őrölt feketebors⁣
    • 1 tk őrölt fűszerkömény⁣
    • 1 tk őrölt piros fűszerpaprika⁣
    • 1 tk fokhagyma granulátum⁣
    • 1 tk barna vagy kristálycukor ⁣
    • olaj

    Köret:

    • 500 g zöld spárga
    • 12 szelet csirkekemell sonka

    Palacsinta:

    • 120 g liszt (40 g finomliszt, 40 g teljekiőrlésű búzaliszt, 40 g zabpehelyliszt)
    • 100 ml tejszín
    • 150-180 ml víz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld finomra vágva
    • 1 kis csokor kapor finomra vágva
    • 1 újhagyma zöldje felkarikázva
    • 1 gerezd zúzott fokhagyma
    • 20 g olvasztott vaj
    • frissen őrölt bors

    Besamel:

    • 35 g vaj
    • 30 g teljeskiőrlésű búzaliszt
    • 150 ml tejszín
    • 150 ml víz
    • frissen őrölt bors
    • szerecsendió

    A tetejére:

    • kb 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A sóhoz hozzáadjuk a borsot, köményt, paprikát, fokhagymát és a cukrot, majd elkeverjük.

    A húsok egyik felét kevés olajjal befújjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel és beledörzsöljük, majd a húsokat megforgatjuk és olajjal befújjuk a másik oldalát is és megszórjuk a fűszerrel. A húst hagyjuk pácolódni.

    Közben elkészítjük a palacsintát. A hozzávalókat egy edénybe mérjük és csomómentesre keverjük. Ha időközben a tészta sűrűsödne, akkor hígítsuk vízzel.

    A tésztából kb 6 palacsintát tudunk sütni.

    A spárgát meghajlítjuk és eltörjük. A vastagabb részt eltesszük levesbe vagy kidobjuk. A vékonyabb részét forrásban lévő sós vízben kb 5 percig főzzük, majd jéghideg vízbe kiszedjük (így szép zöld marad). Amikor kihűlt, akkor leitatjuk róla a vizet.

    A palacsintára 2-2 szelet sonkát fektetünk, majd 4-5 szál spárgát és feltekerjük. A palacsintákat egy tepsibe sorakoztatjuk.

    A besamelhez egy edényben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük. Felöntjük a langyos tejszínnel és vízzel, majd csomómentesre keverjük az egészet és besűrítjük. Közben ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.

    A besamelt a palacsinták tetején egyenletesen elkenjük, majd sajttal megszórjuk és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

    A bepácolt húsokat grillen megsütjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá