Grillezett csirkemell zöldfűszeres-spárgás palacsintával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg szelt csirkemell filé
  • 1 ek só
  • 2 tk őrölt feketebors⁣
  • 1 tk őrölt fűszerkömény⁣
  • 1 tk őrölt piros fűszerpaprika⁣
  • 1 tk fokhagyma granulátum⁣
  • 1 tk barna vagy kristálycukor ⁣
  • olaj

Köret:

  • 500 g zöld spárga
  • 12 szelet csirkekemell sonka

Palacsinta:

  • 120 g liszt (40 g finomliszt, 40 g teljekiőrlésű búzaliszt, 40 g zabpehelyliszt)
  • 100 ml tejszín
  • 150-180 ml víz
  • 1 tojás
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld finomra vágva
  • 1 kis csokor kapor finomra vágva
  • 1 újhagyma zöldje felkarikázva
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 20 g olvasztott vaj
  • frissen őrölt bors

Besamel:

  • 35 g vaj
  • 30 g teljeskiőrlésű búzaliszt
  • 150 ml tejszín
  • 150 ml víz
  • frissen őrölt bors
  • szerecsendió

A tetejére:

  • kb 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A sóhoz hozzáadjuk a borsot, köményt, paprikát, fokhagymát és a cukrot, majd elkeverjük.

A húsok egyik felét kevés olajjal befújjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel és beledörzsöljük, majd a húsokat megforgatjuk és olajjal befújjuk a másik oldalát is és megszórjuk a fűszerrel. A húst hagyjuk pácolódni.

Közben elkészítjük a palacsintát. A hozzávalókat egy edénybe mérjük és csomómentesre keverjük. Ha időközben a tészta sűrűsödne, akkor hígítsuk vízzel.

A tésztából kb 6 palacsintát tudunk sütni.

A spárgát meghajlítjuk és eltörjük. A vastagabb részt eltesszük levesbe vagy kidobjuk. A vékonyabb részét forrásban lévő sós vízben kb 5 percig főzzük, majd jéghideg vízbe kiszedjük (így szép zöld marad). Amikor kihűlt, akkor leitatjuk róla a vizet.

A palacsintára 2-2 szelet sonkát fektetünk, majd 4-5 szál spárgát és feltekerjük. A palacsintákat egy tepsibe sorakoztatjuk.

A besamelhez egy edényben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet és elkeverjük. Felöntjük a langyos tejszínnel és vízzel, majd csomómentesre keverjük az egészet és besűrítjük. Közben ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval.

A besamelt a palacsinták tetején egyenletesen elkenjük, majd sajttal megszórjuk és 180 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

A bepácolt húsokat grillen megsütjük.