Grillezett csirkemell zöldfűszeres-spárgás palacsintával

Hozzávalók

Hozzávalók:

  • 1 kg szelt csirkemell filé
  • 1 ek só
  • 2 tk őrölt feketebors⁣
  • 1 tk őrölt fűszerkömény⁣
  • 1 tk őrölt piros fűszerpaprika⁣
  • 1 tk fokhagyma granulátum⁣
  • 1 tk barna vagy kristálycukor ⁣
  • olaj

Köret:

  • 500 g zöld spárga
  • 12 szelet csirkekemell sonka

Palacsinta:

  • 120 g liszt (40 g finomliszt, 40 g teljekiőrlésű búzaliszt, 40 g zabpehelyliszt)
  • 100 ml tejszín
  • 150-180 ml víz
  • 1 tojás
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld finomra vágva
  • 1 kis csokor kapor finomra vágva
  • 1 újhagyma zöldje felkarikázva
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 20 g olvasztott vaj
  • frissen őrölt bors

Besamel:

  • 35 g vaj
  • 30 g teljeskiőrlésű búzaliszt
  • 150 ml tejszín
  • 150 ml víz
  • frissen őrölt bors
  • szerecsendió

A tetejére:

  • kb 10 dkg reszelt sajt