Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldfűszeres csirkemell burgonyapürével recept

Zöldfűszeres csirkemell burgonyapürével
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemell
    • 2 dl étolaj
    • 5 szál petrezselyemzöld
    • 5 szál metélőhagyma
    • 1 szál rozmaring
    • 2 kg burgonya
    • víz
    • 10 dkg teavaj
    • kb 2 dl tej

    Elkészítése:

    A petrezselyemzöldet, a metélőhagymát és a rozmaringot apróra vágjuk.

    Az étolajat egy tálba öntjük, hozzákeverjük az apróra vágott zöldfűszereket és 2 csipet sót.

    A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük majd az olajos pácba tesszük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

    A pácolt csirkemellet teflonos bevonatú grill serpenyőben megsütjük.

    Köretnek burgonyapürét készítünk. A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá