Zöldfűszeres csirkemell burgonyapürével

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zöldfűszeres csirkemell burgonyapürével

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 2 dl étolaj
  • 5 szál petrezselyemzöld
  • 5 szál metélőhagyma
  • 1 szál rozmaring
  • 2 kg burgonya
  • víz
  • 10 dkg teavaj
  • kb 2 dl tej

Elkészítése:

A petrezselyemzöldet, a metélőhagymát és a rozmaringot apróra vágjuk.

Az étolajat egy tálba öntjük, hozzákeverjük az apróra vágott zöldfűszereket és 2 csipet sót.

A csirkemellet megmossuk, felszeleteljük majd az olajos pácba tesszük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

A pácolt csirkemellet teflonos bevonatú grill serpenyőben megsütjük.

Köretnek burgonyapürét készítünk. A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.