Vargányás töltött csirke vegyes zöldségekkel recept
Hozzávalók:
- 6 db csirkecomb
- 40 dkg vegyes zöldség (mirelit is lehet)
- só, bors
- 3 ek olívaolaj
A töltelékhez:
- 2 db szikkadt kifli, kenyér, vagy zsemle
- tej az áztatáshoz
- 1 fej vöröshagyma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- petrezselyemzöld
- friss oregánó
- só és bors ízlés szerint
- 5 dkg vargányagomba (fagyasztott)
- 2 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
A zsemléket tejben megáztatjuk, majd kicsavarjuk.
Egy serpenyőben, kevés olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, majd rátesszük a szétmorzsolt zsemlét. Sózzuk és borsozzuk.
Ráütjük a tojást és hozzákeverjük a felaprított vargánya gombát, a felaprított petrezselyem zöldet és a zsemlemorzsát. Ekkorra már egy tölthető masszát kapunk.
A tepsit alufóliával kibéleljük, és meglocsoljuk kevés olívával.
A combok bőre alá töltünk a töltelékből, majd a tepsibe sorakoztatjuk. Ráöntjük a zöldségeket, majd eligazgatjuk és megszórjuk oregánóval és petrezselyemmel.
A tetejét meglocsoljuk kevés olívával, majd forró sütőbe tesszük és 160 fokon megsütjük.
A végén pár percig grillezzünk is rá, hogy szép színt kapjon a húsunk. Ezután már tálalhatjuk is.