Vargányás pulykaszelet recept
Hozzávalók:
- négy pulykamell szelet
- 3 dl körüli párolt vargánya (a fagyasztóban volt)
- 2 púpozott evőkanál tejföl
- 2 evőkanál joghurt
- 1 dl tej
- 1 dl fehérbor
- egy fej vöröshagyma
- egy paradicsom
- egy paprika
- egy jó nagy csokor petrezselyemzöld
- só, bors, édes nemes pirospaprika
- 2 csapott ek tönkölybúza liszt
- két evőkanál olaj
Elkészítése:
Felszeleteljük a húst, majd sózzuk és borsozzuk.
Olajat hevítünk egy serpenyőben.
A húsokat beleforgatjuk a tönkölyliszt és paprika keverékébe, majd beletesszük a forró olajba és elősütjük mindkét oldalát.
Felaprítjuk a hagymát, a paprikát (3-4 szelet paprikát félrerakunk) és rátesszük a pulykaszeletekre, egy kicsit megforgatjuk, majd a borral felengedjük.
Belerakjuk a kockára vágott paradicsomot és egy teáskanál pirospaprikát adunk hozzá. A fagyasztott gombát rátesszük, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Összepároljuk. Ha kell, akkor lehet egy kis vizet hozzáadni.
Elkészítjük a habarást: a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, a joghurttal és a tejet is hozzáöntjük. Behabarjuk a húst, ekkor belerakunk 3-4 szelet paprikát és azzal összefőzzük.
Forrón kínáljuk. Most házi sütésű tönkölybúza kenyérrel ettük.
Jó étvágyat!
Tipp:
Nagyon szeretünk gombászni, a vargánya mindig saját szedés. A képen látható virág is:-)