Vargányás pulykaszelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vargányás pulykaszelet

Hozzávalók:

  • négy pulykamell szelet
  • 3 dl körüli párolt vargánya (a fagyasztóban volt)
  • 2 púpozott evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál joghurt
  • 1 dl tej
  • 1 dl fehérbor
  • egy fej vöröshagyma
  • egy paradicsom
  • egy paprika
  • egy jó nagy csokor petrezselyemzöld
  • só, bors, édes nemes pirospaprika
  • 2 csapott ek tönkölybúza liszt
  • két evőkanál olaj

Elkészítése:

Felszeleteljük a húst, majd sózzuk és borsozzuk.

Olajat hevítünk egy serpenyőben.

A húsokat beleforgatjuk a tönkölyliszt és paprika keverékébe, majd beletesszük a forró olajba és elősütjük mindkét oldalát.

Felaprítjuk a hagymát, a paprikát (3-4 szelet paprikát félrerakunk) és rátesszük a pulykaszeletekre, egy kicsit megforgatjuk, majd a borral felengedjük.

Belerakjuk a kockára vágott paradicsomot és egy teáskanál pirospaprikát adunk hozzá. A fagyasztott gombát rátesszük, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Összepároljuk. Ha kell, akkor lehet egy kis vizet hozzáadni.

Elkészítjük a habarást: a lisztet csomómentesre keverjük a tejföllel, a joghurttal és a tejet is hozzáöntjük. Behabarjuk a húst, ekkor belerakunk 3-4 szelet paprikát és azzal összefőzzük.

Forrón kínáljuk. Most házi sütésű tönkölybúza kenyérrel ettük.

Jó étvágyat!

Tipp:

Nagyon szeretünk gombászni, a vargánya mindig saját szedés. A képen látható virág is:-)