Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Újhagymás-zöld borsos csirkemell recept

Újhagymás-zöld borsos csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg csirkemell
    • 2 szál újhagyma
    • 1 dl száraz fehérbor
    • kb 1 dl víz
    • 1 dl tejszín
    • 1 tk keményítő
    • 1 csapott kávéskanál szárított tárkony
    • 0,5 ek egész, szemes zöld bors
    • kevés olaj
    • frissen facsart citromlé

    Elkészítése:

    A csirkemellet kockákra, a hagymát karikára vágjuk.

    Az olajat egy edényben felforrósítjuk, majd fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Ha már mindenhol kifehéredett, akkor felöntjük a borral, sózzuk, hozzáadjuk a tárkonyt és a borsot. Fedő alatt majdnem puhára főzzük. Közben, ha szükséges, akkor öntünk alá kevés vizet.

    A hagymát hozzáadjuk a már majdnem puha húshoz és készre főzzük.

    A tejszínben elkeverjük a keményítőt és besűrítjük vele az ételt.

    Ízlés szerint adunk hozzá citromlevet.

    Kifőtt tésztával tálalhatjuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá