Újhagymás-zöld borsos csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Újhagymás-zöld borsos csirkemell

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell
  • 2 szál újhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • kb 1 dl víz
  • 1 dl tejszín
  • 1 tk keményítő
  • 1 csapott kávéskanál szárított tárkony
  • 0,5 ek egész, szemes zöld bors
  • kevés olaj
  • frissen facsart citromlé

Elkészítése:

A csirkemellet kockákra, a hagymát karikára vágjuk.

Az olajat egy edényben felforrósítjuk, majd fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Ha már mindenhol kifehéredett, akkor felöntjük a borral, sózzuk, hozzáadjuk a tárkonyt és a borsot. Fedő alatt majdnem puhára főzzük. Közben, ha szükséges, akkor öntünk alá kevés vizet.

A hagymát hozzáadjuk a már majdnem puha húshoz és készre főzzük.

A tejszínben elkeverjük a keményítőt és besűrítjük vele az ételt.

Ízlés szerint adunk hozzá citromlevet.

Kifőtt tésztával tálalhatjuk.