Tűzdelt pulykacomb barna mártással recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1-2 pulykacomb filézve
- 10 dkg füstölt szalonna csíkozva
- só
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 3 fej vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 3-4 db nagyobb gomba
- kevés olaj
Elkészítése:
A pulykacombokat megtűzdeljük szalonnával és megsózzuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, aprítjuk. A tepsi aljába helyezzük a zöldségeket és a hagymákat. Erre kerül a pulykacomb és az egészet meglocsoljuk olajjal.
Előmelegített sütőbe toljuk és 190 fokon kb 1,5 óráig sütjük. A visszamaradt szaftot illetve megsült zöldségalapot botmixerrel pürésítjük, vízzel és ételsűrítővel keverve barna mártást készítünk belőle.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.