Tűzdelt pulykacomb barna mártással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1-2 pulykacomb filézve
- 10 dkg füstölt szalonna csíkozva
- só
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 3 fej vöröshagyma
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 3-4 db nagyobb gomba
- kevés olaj
Elkészítése:
A pulykacombokat megtűzdeljük szalonnával és megsózzuk.
A zöldségeket megtisztítjuk, aprítjuk. A tepsi aljába helyezzük a zöldségeket és a hagymákat. Erre kerül a pulykacomb és az egészet meglocsoljuk olajjal.
Előmelegített sütőbe toljuk és 190 fokon kb 1,5 óráig sütjük. A visszamaradt szaftot illetve megsült zöldségalapot botmixerrel pürésítjük, vízzel és ételsűrítővel keverve barna mártást készítünk belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »