Tűzdelt pulykacomb barna mártással

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1-2 pulykacomb filézve
  • 10 dkg füstölt szalonna csíkozva
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 3 fej vöröshagyma
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 3-4 db nagyobb gomba
  • kevés olaj

Elkészítése:

A pulykacombokat megtűzdeljük szalonnával és megsózzuk.

A zöldségeket megtisztítjuk, aprítjuk. A tepsi aljába helyezzük a zöldségeket és a hagymákat. Erre kerül a pulykacomb és az egészet meglocsoljuk olajjal.

Előmelegített sütőbe toljuk és 190 fokon kb 1,5 óráig sütjük. A visszamaradt szaftot illetve megsült zöldségalapot botmixerrel pürésítjük, vízzel és ételsűrítővel keverve barna mártást készítünk belőle.