Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztával töltött pulykacomb burgonyalepényen recept

Káposztával töltött pulykacomb burgonyalepényen
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db kb 1,5 kg-os pulyka felsőcomb (csonttal együtt)
    • 50 dkg szálas savanyú káposzta
    • 10 dkg húsos szalonna
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 babérlevél
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg szárazkolbász
    • 1/2 dl olaj
    • pulykahús fűszerkeverék ízlés szerint

    A körethez:

    • 50 dkg burgonya
    • 10 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • olaj a sütéshez
    • 1 gerezd fokhagyma
    • aki szereti, tehet bele reszelt szerecsendiót is

    Elkészítése:

    A húst kicsontozzuk, de óvatosan, nehogy átvágjuk. A bőrét eltávolítjuk, a húst megmossuk és megszárítjuk.

    A káposztát ízlés szerint átöblítjük (hogy ne legyen túl savanyú).

    A szalonnát összevágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk.

    A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd rátesszük a finomra vágott hagymát és kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a káposztát, beletesszük a babérlevelet, 1 dl vizet öntünk hozzá és fedő alatt kb 20 percig pároljuk.

    Közben a fokhagymát meghámozzuk, összetörjük.

    A kolbászt csíkokra vágjuk.

    A pulykahúst megszórjuk a fűszerkeverékkel és bedörzsöljük a fokhagymával, majd beletöltjük a káposztát és a kolbászt. Feltekerjük és megkötözzük.

    A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) bekapcsoljuk. A húst tepsibe fektetjük, ráöntjük a káposzta párolólevét, ha túl kevés, kicsi vízzel pótoljuk.

    A sütőben, gyakran locsolgatva 50-60 percig sütjük. Ha megsült kb 15 percre alufóliával letakarjuk, majd felszeleteljük.

    Megtisztítjuk a burgonyát, lereszeljük,és összekeverjük a liszttel, a tojással, sóval, a tejföllel, (borssal, fokhagymával).

    Palacsintasütőben kevés olajat forrósítunk, a burgonyás masszából evőkanálnyi halmokat teszünk bele, a kanál hátával elsimítjuk 3-4 mm vastagra és a lepények mindkét oldalát szép pirosra megsütjük.

    Tálaláskor a burgonyalepényt tányérra tesszük, ráfektetjük a felszeletelt húst, meglocsoljuk a levével.

    Tipp:

    Lehet úgy is készíteni, hogy a tepsiben eloszlatjuk a káposztát, ráfektetjük a befűszerezett húst és így sütjük meg.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá