Toszkán csirkeragu 35 perc alatt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg csiperkegomba (szeletelve)
- 6 db koktélparadicsom
- 1 dl főzőtejszín
- só
- 1 db vöröshagyma
- 1 kk oregano
- 1 kevés őrölt bors
- 1 tk zúzott fokhagyma
- paradicsompüré
- 4 ek olaj
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 kk citromlé
- 1 tk fűszerpaprika
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, a feldarabolt mellfilével együtt. A paradicsomokat félbevágjuk, majd félretesszük.
Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk.
5 percig kevergetve pároljuk, majd belekeverjük a paradicsompürét és a citromlevet, majd oregánóval ízesítjük. Még 10 percig főzzük, majd 250 ml vizet, a főzőtejszínnel és a keményítővel összekeverünk és a raguba vegyítjük.
Melegítsük tovább, majd és 3 percig forraljuk még, végül adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat.
Ha szükséges sózzunk még utána.
Nézd meg videón is:
A toszkán csirkeragu 35 perc alatt kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 8 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 6 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









