Toszkán csirkeragu 35 perc alatt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg csiperkegomba (szeletelve)
  • 6 db koktélparadicsom
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kk oregano
  • 1 kevés őrölt bors
  • 1 tk zúzott fokhagyma
  • paradicsompüré
  • 4 ek olaj
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 kk citromlé
  • 1 tk fűszerpaprika

Elkészítése:

A hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, a feldarabolt mellfilével együtt. A paradicsomokat félbevágjuk, majd félretesszük.

Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, majd a gombát is hozzáadjuk.

5 percig kevergetve pároljuk, majd belekeverjük a paradicsompürét és a citromlevet, majd oregánóval ízesítjük. Még 10 percig főzzük, majd 250 ml vizet, a főzőtejszínnel és a keményítővel összekeverünk és a raguba vegyítjük.

Melegítsük tovább, majd és 3 percig forraljuk még, végül adjuk hozzá a félbevágott koktélparadicsomokat.

Ha szükséges sózzunk még utána.