Töltött káposzta pulykahúsból recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 kg savanyú káposzta
- 10-12 db káposztalevél (savanyított)
Töltelékhez:
- 1 kg darált pulyka felsőcomb
- 40-50 dkg füstölt pulykacomb
- 25 dkg pulykakolbász (füstölt)
- 15 dkg rizs (főzés nélkül)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál libazsír
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint szemes bors
- ízlés szerint babérlevél
Tálaláshoz:
- ízlés szerint tejföl
Elkészítése:
A pulykacombot daráljuk le.
Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát dinszteljük meg, majd keverjük el a törött paprikát benne. Ha kihűlt, adjuk a darált húshoz a hagymás keveréket, a tojást, rizst, és a fűszereket. Keverjük jól össze a húst a fűszerekkel.
Vágjuk karikákra a kolbászt.
A savanyú káposztát jól nyomkodjuk ki. Ha túlságosan savanyú lenne, többször mossuk át folyó vízzel. A leveleket is mossuk át, majd vágjuk ki a vastagabb ereket belőle.
A káposzta egy részét rakjuk a fazékba, majd tegyük rá a kolbászkarikák felét. Tegyünk rá babérlevelet, szemes borsot. A káposztaleveleket vágjuk félbe. A félbevágott levelekre rakjunk kb 1 evőkanálnyi tölteléket és tekerjük fel.
A megtöltött káposzta levelek mellé rakjunk a húsból csupasz gombócokat. Fedjük be egy réteg káposztával, majd rakjuk hozzá a pulykacombot, ami mellé rakjunk ismét gombócokat és a maradék kolbászt. Szórjuk meg szemes borssal a gombócokat és rakjunk rá még 3-4 babérlevelet. Ismét fedjük be káposztával a gombócokat, majd adjunk hozzá kb 1,5-2 liter vizet és forraljuk fel.
Forrás után takarék lángon kb 1,5-2 óra alatt főzzük készre. Ízlés szerint tálaljuk friss kenyérrel, tejföllel meglocsolva.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »