Töltött káposzta pulykahúsból recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 kg savanyú káposzta
- 10-12 db káposztalevél (savanyított)
Töltelékhez:
- 1 kg darált pulyka felsőcomb
- 40-50 dkg füstölt pulykacomb
- 25 dkg pulykakolbász (füstölt)
- 15 dkg rizs (főzés nélkül)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál libazsír
- 2 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál őrölt pirospaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint szemes bors
- ízlés szerint babérlevél
Tálaláshoz:
- ízlés szerint tejföl
Elkészítése:
A pulykacombot daráljuk le.
Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát dinszteljük meg, majd keverjük el a törött paprikát benne. Ha kihűlt, adjuk a darált húshoz a hagymás keveréket, a tojást, rizst, és a fűszereket. Keverjük jól össze a húst a fűszerekkel.
Vágjuk karikákra a kolbászt.
A savanyú káposztát jól nyomkodjuk ki. Ha túlságosan savanyú lenne, többször mossuk át folyó vízzel. A leveleket is mossuk át, majd vágjuk ki a vastagabb ereket belőle.
A káposzta egy részét rakjuk a fazékba, majd tegyük rá a kolbászkarikák felét. Tegyünk rá babérlevelet, szemes borsot. A káposztaleveleket vágjuk félbe. A félbevágott levelekre rakjunk kb 1 evőkanálnyi tölteléket és tekerjük fel.
A megtöltött káposzta levelek mellé rakjunk a húsból csupasz gombócokat. Fedjük be egy réteg káposztával, majd rakjuk hozzá a pulykacombot, ami mellé rakjunk ismét gombócokat és a maradék kolbászt. Szórjuk meg szemes borssal a gombócokat és rakjunk rá még 3-4 babérlevelet. Ismét fedjük be káposztával a gombócokat, majd adjunk hozzá kb 1,5-2 liter vizet és forraljuk fel.
Forrás után takarék lángon kb 1,5-2 óra alatt főzzük készre. Ízlés szerint tálaljuk friss kenyérrel, tejföllel meglocsolva.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »









