Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött csirkecomb vele sült zöldségkörettel recept

Töltött csirkecomb vele sült zöldségkörettel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Töltött csirkecombhoz:

    • 5 db csirkecomb
    • 20 dkg gomba (csiperke)
    • 2 db újhagyma
    • kisebb csokor petrezselyemzöld
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt színes bors (ízlés szerint)
    • 2 tk ételízesítő
    • 1 kk majoránna
    • 1 kk kakukkfű
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 4 ek étolaj

    Zöldségkörethez:

    • 60 dkg krumpli
    • 30 dkg gomba (csiperke)
    • 2 nagyobb sárgarépa
    • 2-3 fej lilahagyma
    • 1 piros kaliforniai paprika
    • 10-12 db zsályalevél (vagy szárított zsálya)
    • 1,5 dl étolaj (vagy pár ek zsír)
    • 1 dl fehérbor (vagy víz)

    Elkészítése:

    A fokhagymát préseljük bele 2 evőkanál olajba és hagyjuk állni mielőtt lekennénk vele a megtöltött csirkecombokat (előző nap is elkészíthetjük, hogy a fokhagyma ízét jól átvegye az étolaj).

    A gombát tisztítsuk meg, majd vágjunk fel apróra (a töltelékbe kell, így ízlés szerint vágjuk fel).

    Az újhagymát szintén tisztítsuk meg, majd vágjuk fel apróra. A petrezselyemzöldet szintén vágjuk fel apróra.

    Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott újhagymát, majd pároljuk üvegesre.

    Ezután adjuk hozzá a felvágott gombát, és az apróra vágott petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk míg zsírjára sül, majd hűtsük ki egészen.

    A csirkecombokat ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a fűszerekkel, majd töltsük a bőre alá a kihűlt, gombás tölteléket (hústűvel vagy fokpiszkálóval zárjuk le a bőrt, hogy sütés közben a töltelék nehogy kifolyjon majd).

    Ezután a fokhagymás olajjal alaposan kenjük le a megtöltött csirkecombok bőrös és húsos oldalát is.

    A krumplit pucoljuk meg és vágjuk fel nagyobb kockákra. A gombát tisztítsuk meg. A lilahagymát pucoljuk meg és negyedeljük fel. A kaliforniai paprikának vágjuk ki a csumáját és vágjuk fel nagyobb darabokra. A sárgarépát pucoljuk meg, majd karikázzuk fel.

    Ezután tegyük egy tálba az előkészített zöldségeket, majd enyhén sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az apróra vágott zsályával.

    Egy nagyobb tepsibe öntsük bele az olajat és a bort (vagy vizet) majd helyezzük egymás mellé az előzőleg megtöltött, és befűszerezett csirkecombokat.

    Ezután pakoljuk mellé a befűszerezett zöldségeket, majd fedjük le a tepsit alufóliával.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb egy óra alatt pároljuk puhára a húst és a zöldségeket.

    Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük a húst szép pirosra.

    Tipp:

    Tálaláskor helyezzünk a tányérra egy sült csirkecombot, majd kanalazzuk mellé a zöldségköretet, és úgy kínáljuk. Ízlés szerint kínálhatunk mellé pl. fejes salátát, tejfölös uborkasalátát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá