Töltött csirkecomb sütőzacskóban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Töltelékhez:
- 2 szelet kenyér
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 közepes fej vöröshagyma lereszelve
- 3 gerezd fokhagyma szintén lereszelve
- 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 15 dkg reszelt sajt
Továbbá:
- 4 csirkecomb
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
Körethez:
- 1 bögre rizs (2,5 dl)
- 2 bögre víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 20 dkg mirelit zöldségmix
Elkészítése:
A kenyeret vízbe áztattam, majd kinyomkodtam és összekevertem a töltelék többi hozzávalójával.
A combokat megmostam. A bőrt meglazítottam és egy kiskanál segítségével a tölteléket a bőr alá nyomkodtam, majd fehér cérnával, tűvel összevarrtam. A megtöltött combokat sóztam, borsoztam és egy sütőzacskóba tettem, majd lezártam.
A zacskó szájánál a varrótűvel megszurkáltam a zacskót és 200 fokra melegített sütőben egy tepsiben megsütöttem.
A sütési idő 75 perc volt. Szép pirosra sültek.
Mikor megsült, a zacskót felvágtam és a combokat kivettem belőle.
A körethez a megmosott rizst étolajon átmelegítettem, megszórtam borssal, majd forró, lobogó sós vízzel felöntöttem.
Jól összekevertem, fedőt tettem rá és lassú tűzön főztem addig, amíg a vizet felszívta.
Közben a sütőt bemelegítettem 200 fokra, majd lekapcsoltam és a rizs a sütőben főtt készre. Szépen megduzzadt.
A zöldségeket sós vízben roppanósra főztem és a kész rizzsel összekevertem.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »