Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött csirkecomb sütőzacskóban recept

Töltött csirkecomb sütőzacskóban
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Töltelékhez:

    • 2 szelet kenyér
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 közepes fej vöröshagyma lereszelve
    • 3 gerezd fokhagyma szintén lereszelve
    • 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 15 dkg reszelt sajt

    Továbbá:

    • 4 csirkecomb
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint

    Körethez:

    • 1 bögre rizs (2,5 dl)
    • 2 bögre víz
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 20 dkg mirelit zöldségmix

    Elkészítése:

    A kenyeret vízbe áztattam, majd kinyomkodtam és összekevertem a töltelék többi hozzávalójával.

    A combokat megmostam. A bőrt meglazítottam és egy kiskanál segítségével a tölteléket a bőr alá nyomkodtam, majd fehér cérnával, tűvel összevarrtam. A megtöltött combokat sóztam, borsoztam és egy sütőzacskóba tettem, majd lezártam.

    A zacskó szájánál a varrótűvel megszurkáltam a zacskót és 200 fokra melegített sütőben egy tepsiben megsütöttem.
    A sütési idő 75 perc volt. Szép pirosra sültek.

    Mikor megsült, a zacskót felvágtam és a combokat kivettem belőle.

    A körethez a megmosott rizst étolajon átmelegítettem, megszórtam borssal, majd forró, lobogó sós vízzel felöntöttem.
    Jól összekevertem, fedőt tettem rá és lassú tűzön főztem addig, amíg a vizet felszívta.

    Közben a sütőt bemelegítettem 200 fokra, majd lekapcsoltam és a rizs a sütőben főtt készre. Szépen megduzzadt.

    A zöldségeket sós vízben roppanósra főztem és a kész rizzsel összekevertem.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá