Töltött csirkecomb sütőzacskóban

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Töltelékhez:

  • 2 szelet kenyér
  • 3 tojás
  • 1 közepes fej vöröshagyma lereszelve
  • 3 gerezd fokhagyma szintén lereszelve
  • 1 csokor petrezselyemzöld apróra vágva
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 15 dkg reszelt sajt

Továbbá:

  • 4 csirkecomb
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint

Körethez:

  • 1 bögre rizs (2,5 dl)
  • 2 bögre víz
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 20 dkg mirelit zöldségmix

Elkészítése:

A kenyeret vízbe áztattam, majd kinyomkodtam és összekevertem a töltelék többi hozzávalójával.

A combokat megmostam. A bőrt meglazítottam és egy kiskanál segítségével a tölteléket a bőr alá nyomkodtam, majd fehér cérnával, tűvel összevarrtam. A megtöltött combokat sóztam, borsoztam és egy sütőzacskóba tettem, majd lezártam.

A zacskó szájánál a varrótűvel megszurkáltam a zacskót és 200 fokra melegített sütőben egy tepsiben megsütöttem.
A sütési idő 75 perc volt. Szép pirosra sültek.

Mikor megsült, a zacskót felvágtam és a combokat kivettem belőle.

A körethez a megmosott rizst étolajon átmelegítettem, megszórtam borssal, majd forró, lobogó sós vízzel felöntöttem.
Jól összekevertem, fedőt tettem rá és lassú tűzön főztem addig, amíg a vizet felszívta.

Közben a sütőt bemelegítettem 200 fokra, majd lekapcsoltam és a rizs a sütőben főtt készre. Szépen megduzzadt.

A zöldségeket sós vízben roppanósra főztem és a kész rizzsel összekevertem.

Jó étvágyat kívánok!