Hozzávalók:
Töltelékhez:
Továbbá:
Körethez:
Elkészítése:
A kenyeret vízbe áztattam, majd kinyomkodtam és összekevertem a töltelék többi hozzávalójával.
A combokat megmostam. A bőrt meglazítottam és egy kiskanál segítségével a tölteléket a bőr alá nyomkodtam, majd fehér cérnával, tűvel összevarrtam. A megtöltött combokat sóztam, borsoztam és egy sütőzacskóba tettem, majd lezártam.
A zacskó szájánál a varrótűvel megszurkáltam a zacskót és 200 fokra melegített sütőben egy tepsiben megsütöttem.
A sütési idő 75 perc volt. Szép pirosra sültek.
Mikor megsült, a zacskót felvágtam és a combokat kivettem belőle.
A körethez a megmosott rizst étolajon átmelegítettem, megszórtam borssal, majd forró, lobogó sós vízzel felöntöttem.
Jól összekevertem, fedőt tettem rá és lassú tűzön főztem addig, amíg a vizet felszívta.
Közben a sütőt bemelegítettem 200 fokra, majd lekapcsoltam és a rizs a sütőben főtt készre. Szépen megduzzadt.
A zöldségeket sós vízben roppanósra főztem és a kész rizzsel összekevertem.
Jó étvágyat kívánok!