Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött csirkecomb görög zöldbabbal recept

Töltött csirkecomb görög zöldbabbal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkecomb

    Töltelékhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 konzerv gomba
    • 2-3 ek zsemlemorzsa
    • só, bors
    • 1 csomó snidling
    • 1 kk szárított tárkony
    • 1 ek kapribogyó
    • 1 kk mustár

    Marinádhoz:

    • 2-3 ek szójaszósz
    • 1 kk gyümölcsös mustár (nálam körtésmustár, de ha nincs fél kk mustár és fél kk lekvár keveréke)
    • só, bors

    A zöldbabhoz:

    • 1 kg friss vagy fagyasztott zöldbab vagy vajbab
    • 2-3 ek olaj vagy kókuszzsír
    • 2 nagy fej vöröshagyma,
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • só, bors
    • 1 doboz paradicsomkonzerv (hámozott, aprított) vagy nyáron 4-5 db friss
    • 200-250 ml alaplé vagy forralt víz leveskockával

    Elkészítése:

    A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

    A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, letöröljük. Alaposan megsózzuk, borsozzuk.

    A felsőcomb felső részén felemeljük egy ujjal a bőrt és óvatosan kibővítjük, úgy, hogy egy táskát kapjunk.

    A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat és egy botmixerrel pürésítjük. Egy kanállal betöltjük a combok bőre alá.

    A marinádhoz összekeverjük a szójaszószt a mustárral és ezzel bekenjük a combokat. Egy tűzálló edénybe tesszük.

    Betakarjuk a tepsinket fóliával és betesszük kb 45 percre a sütőbe. Az idő elteltével levesszük a fóliát és további 45 percig szép pirosra sütjük. Belül még szaftos marad, de kívül ropogós lesz.

    Ha betettük a húst a sütőbe, elkezdhetjük a babot is elkészíteni. Görög módra zöldszínü zöldbabból készül, de én most vajbabbal készítettem.
    A babot megpucoljuk, levágjuk a végeit. Megmossuk és ha nagyon hosszúak, kétté vágjuk (nem kell úgy felaprítani, mint a főzeléknél).

    A hagymákat, fokhagymákat felaprítjuk, majd forró zsíradékon megpirítjuk. Rádobjuk a babot, majd az aprított paradicsomot.
    Felöntjük az alaplével, ízesitjük és lassú tűznél puhára pároljuk.

    Ne ijedjünk meg, hosszabb ideig tart, mintha főzeléket főznénk, mert a paradicsom lassítja a bab puhulását. Amikor a bab megfő, a szósz szépen besűrűsödik, selymesedik. Nagyjából egy időben lesz kész a combbal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá