Töltött csirkecomb görög zöldbabbal recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
Töltelékhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 konzerv gomba
- 2-3 ek zsemlemorzsa
- só, bors
- 1 csomó snidling
- 1 kk szárított tárkony
- 1 ek kapribogyó
- 1 kk mustár
Marinádhoz:
- 2-3 ek szójaszósz
- 1 kk gyümölcsös mustár (nálam körtésmustár, de ha nincs fél kk mustár és fél kk lekvár keveréke)
- só, bors
A zöldbabhoz:
- 1 kg friss vagy fagyasztott zöldbab vagy vajbab
- 2-3 ek olaj vagy kókuszzsír
- 2 nagy fej vöröshagyma,
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 doboz paradicsomkonzerv (hámozott, aprított) vagy nyáron 4-5 db friss
- 200-250 ml alaplé vagy forralt víz leveskockával
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, letöröljük. Alaposan megsózzuk, borsozzuk.
A felsőcomb felső részén felemeljük egy ujjal a bőrt és óvatosan kibővítjük, úgy, hogy egy táskát kapjunk.
A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat és egy botmixerrel pürésítjük. Egy kanállal betöltjük a combok bőre alá.
A marinádhoz összekeverjük a szójaszószt a mustárral és ezzel bekenjük a combokat. Egy tűzálló edénybe tesszük.
Betakarjuk a tepsinket fóliával és betesszük kb 45 percre a sütőbe. Az idő elteltével levesszük a fóliát és további 45 percig szép pirosra sütjük. Belül még szaftos marad, de kívül ropogós lesz.
Ha betettük a húst a sütőbe, elkezdhetjük a babot is elkészíteni. Görög módra zöldszínü zöldbabból készül, de én most vajbabbal készítettem.
A babot megpucoljuk, levágjuk a végeit. Megmossuk és ha nagyon hosszúak, kétté vágjuk (nem kell úgy felaprítani, mint a főzeléknél).
A hagymákat, fokhagymákat felaprítjuk, majd forró zsíradékon megpirítjuk. Rádobjuk a babot, majd az aprított paradicsomot.
Felöntjük az alaplével, ízesitjük és lassú tűznél puhára pároljuk.
Ne ijedjünk meg, hosszabb ideig tart, mintha főzeléket főznénk, mert a paradicsom lassítja a bab puhulását. Amikor a bab megfő, a szósz szépen besűrűsödik, selymesedik. Nagyjából egy időben lesz kész a combbal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









