Töltött csirkecomb görög zöldbabbal recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
Töltelékhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 konzerv gomba
- 2-3 ek zsemlemorzsa
- só, bors
- 1 csomó snidling
- 1 kk szárított tárkony
- 1 ek kapribogyó
- 1 kk mustár
Marinádhoz:
- 2-3 ek szójaszósz
- 1 kk gyümölcsös mustár (nálam körtésmustár, de ha nincs fél kk mustár és fél kk lekvár keveréke)
- só, bors
A zöldbabhoz:
- 1 kg friss vagy fagyasztott zöldbab vagy vajbab
- 2-3 ek olaj vagy kókuszzsír
- 2 nagy fej vöröshagyma,
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 doboz paradicsomkonzerv (hámozott, aprított) vagy nyáron 4-5 db friss
- 200-250 ml alaplé vagy forralt víz leveskockával
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, letöröljük. Alaposan megsózzuk, borsozzuk.
A felsőcomb felső részén felemeljük egy ujjal a bőrt és óvatosan kibővítjük, úgy, hogy egy táskát kapjunk.
A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat és egy botmixerrel pürésítjük. Egy kanállal betöltjük a combok bőre alá.
A marinádhoz összekeverjük a szójaszószt a mustárral és ezzel bekenjük a combokat. Egy tűzálló edénybe tesszük.
Betakarjuk a tepsinket fóliával és betesszük kb 45 percre a sütőbe. Az idő elteltével levesszük a fóliát és további 45 percig szép pirosra sütjük. Belül még szaftos marad, de kívül ropogós lesz.
Ha betettük a húst a sütőbe, elkezdhetjük a babot is elkészíteni. Görög módra zöldszínü zöldbabból készül, de én most vajbabbal készítettem.
A babot megpucoljuk, levágjuk a végeit. Megmossuk és ha nagyon hosszúak, kétté vágjuk (nem kell úgy felaprítani, mint a főzeléknél).
A hagymákat, fokhagymákat felaprítjuk, majd forró zsíradékon megpirítjuk. Rádobjuk a babot, majd az aprított paradicsomot.
Felöntjük az alaplével, ízesitjük és lassú tűznél puhára pároljuk.
Ne ijedjünk meg, hosszabb ideig tart, mintha főzeléket főznénk, mert a paradicsom lassítja a bab puhulását. Amikor a bab megfő, a szósz szépen besűrűsödik, selymesedik. Nagyjából egy időben lesz kész a combbal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »