Töltött csirkecomb görög zöldbabbal recept

Hozzávalók:
- 1 kg csirkecomb
Töltelékhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 konzerv gomba
- 2-3 ek zsemlemorzsa
- só, bors
- 1 csomó snidling
- 1 kk szárított tárkony
- 1 ek kapribogyó
- 1 kk mustár
Marinádhoz:
- 2-3 ek szójaszósz
- 1 kk gyümölcsös mustár (nálam körtésmustár, de ha nincs fél kk mustár és fél kk lekvár keveréke)
- só, bors
A zöldbabhoz:
- 1 kg friss vagy fagyasztott zöldbab vagy vajbab
- 2-3 ek olaj vagy kókuszzsír
- 2 nagy fej vöröshagyma,
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 doboz paradicsomkonzerv (hámozott, aprított) vagy nyáron 4-5 db friss
- 200-250 ml alaplé vagy forralt víz leveskockával
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, letöröljük. Alaposan megsózzuk, borsozzuk.
A felsőcomb felső részén felemeljük egy ujjal a bőrt és óvatosan kibővítjük, úgy, hogy egy táskát kapjunk.
A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat és egy botmixerrel pürésítjük. Egy kanállal betöltjük a combok bőre alá.
A marinádhoz összekeverjük a szójaszószt a mustárral és ezzel bekenjük a combokat. Egy tűzálló edénybe tesszük.
Betakarjuk a tepsinket fóliával és betesszük kb 45 percre a sütőbe. Az idő elteltével levesszük a fóliát és további 45 percig szép pirosra sütjük. Belül még szaftos marad, de kívül ropogós lesz.
Ha betettük a húst a sütőbe, elkezdhetjük a babot is elkészíteni. Görög módra zöldszínü zöldbabból készül, de én most vajbabbal készítettem.
A babot megpucoljuk, levágjuk a végeit. Megmossuk és ha nagyon hosszúak, kétté vágjuk (nem kell úgy felaprítani, mint a főzeléknél).
A hagymákat, fokhagymákat felaprítjuk, majd forró zsíradékon megpirítjuk. Rádobjuk a babot, majd az aprított paradicsomot.
Felöntjük az alaplével, ízesitjük és lassú tűznél puhára pároljuk.
Ne ijedjünk meg, hosszabb ideig tart, mintha főzeléket főznénk, mert a paradicsom lassítja a bab puhulását. Amikor a bab megfő, a szósz szépen besűrűsödik, selymesedik. Nagyjából egy időben lesz kész a combbal.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »