Hozzávalók:
Töltelékhez:
Marinádhoz:
A zöldbabhoz:
Elkészítése:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, letöröljük. Alaposan megsózzuk, borsozzuk.
A felsőcomb felső részén felemeljük egy ujjal a bőrt és óvatosan kibővítjük, úgy, hogy egy táskát kapjunk.
A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat és egy botmixerrel pürésítjük. Egy kanállal betöltjük a combok bőre alá.
A marinádhoz összekeverjük a szójaszószt a mustárral és ezzel bekenjük a combokat. Egy tűzálló edénybe tesszük.
Betakarjuk a tepsinket fóliával és betesszük kb 45 percre a sütőbe. Az idő elteltével levesszük a fóliát és további 45 percig szép pirosra sütjük. Belül még szaftos marad, de kívül ropogós lesz.
Ha betettük a húst a sütőbe, elkezdhetjük a babot is elkészíteni. Görög módra zöldszínü zöldbabból készül, de én most vajbabbal készítettem.
A babot megpucoljuk, levágjuk a végeit. Megmossuk és ha nagyon hosszúak, kétté vágjuk (nem kell úgy felaprítani, mint a főzeléknél).
A hagymákat, fokhagymákat felaprítjuk, majd forró zsíradékon megpirítjuk. Rádobjuk a babot, majd az aprított paradicsomot.
Felöntjük az alaplével, ízesitjük és lassú tűznél puhára pároljuk.
Ne ijedjünk meg, hosszabb ideig tart, mintha főzeléket főznénk, mert a paradicsom lassítja a bab puhulását. Amikor a bab megfő, a szósz szépen besűrűsödik, selymesedik. Nagyjából egy időben lesz kész a combbal.