Töltött csirkecomb görög zöldbabbal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkecomb

Töltelékhez:

  • 1 tojás
  • 1 konzerv gomba
  • 2-3 ek zsemlemorzsa
  • só, bors
  • 1 csomó snidling
  • 1 kk szárított tárkony
  • 1 ek kapribogyó
  • 1 kk mustár

Marinádhoz:

  • 2-3 ek szójaszósz
  • 1 kk gyümölcsös mustár (nálam körtésmustár, de ha nincs fél kk mustár és fél kk lekvár keveréke)
  • só, bors

A zöldbabhoz:

  • 1 kg friss vagy fagyasztott zöldbab vagy vajbab
  • 2-3 ek olaj vagy kókuszzsír
  • 2 nagy fej vöröshagyma,
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 doboz paradicsomkonzerv (hámozott, aprított) vagy nyáron 4-5 db friss
  • 200-250 ml alaplé vagy forralt víz leveskockával

Elkészítése:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk, letöröljük. Alaposan megsózzuk, borsozzuk.

A felsőcomb felső részén felemeljük egy ujjal a bőrt és óvatosan kibővítjük, úgy, hogy egy táskát kapjunk.

A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat és egy botmixerrel pürésítjük. Egy kanállal betöltjük a combok bőre alá.

A marinádhoz összekeverjük a szójaszószt a mustárral és ezzel bekenjük a combokat. Egy tűzálló edénybe tesszük.

Betakarjuk a tepsinket fóliával és betesszük kb 45 percre a sütőbe. Az idő elteltével levesszük a fóliát és további 45 percig szép pirosra sütjük. Belül még szaftos marad, de kívül ropogós lesz.

Ha betettük a húst a sütőbe, elkezdhetjük a babot is elkészíteni. Görög módra zöldszínü zöldbabból készül, de én most vajbabbal készítettem.
A babot megpucoljuk, levágjuk a végeit. Megmossuk és ha nagyon hosszúak, kétté vágjuk (nem kell úgy felaprítani, mint a főzeléknél).

A hagymákat, fokhagymákat felaprítjuk, majd forró zsíradékon megpirítjuk. Rádobjuk a babot, majd az aprított paradicsomot.
Felöntjük az alaplével, ízesitjük és lassú tűznél puhára pároljuk.

Ne ijedjünk meg, hosszabb ideig tart, mintha főzeléket főznénk, mert a paradicsom lassítja a bab puhulását. Amikor a bab megfő, a szósz szépen besűrűsödik, selymesedik. Nagyjából egy időben lesz kész a combbal.