Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött csirke recept

Töltött csirke
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 db csirke
    • 5 dkg vaj
    • 1-1,5 dl tej
    • 2 zsemle
    • vöröshagyma
    • pertezselyemzöld
    • só, bors, 10 dkg zsír
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A megmosott csirkét megszárítjuk, és a nyakától kezdve a combjáig óvatosan felfeszítjük a bőrét fakanállal.

    A vajat a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejben vagy vízben áztatott, jól kinyomkodott zsemléket.

    A vajon megfuttatott vöröshagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a fűszereket, majd az egészet jól összekeverjük.

    A tölteléket a csirke bőre alá töltjük óvatosan, nehogy elszakadjon, és a tömőnyílást jól lezárjuk.

    A csirkét kívül-belül megsózzuk, a belsejébe petrezselyemzöldet teszünk, a combjait hurkapálcával összetűzzük.

    Tepsibe téve olvasztott zsírral leöntjük a csirkét.

    Közepesen forró sütőben többször locsolgatva és forgatva szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá