Hozzávalók:
Elkészítése:
A megmosott csirkét megszárítjuk, és a nyakától kezdve a combjáig óvatosan felfeszítjük a bőrét fakanállal.
A vajat a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejben vagy vízben áztatott, jól kinyomkodott zsemléket.
A vajon megfuttatott vöröshagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a fűszereket, majd az egészet jól összekeverjük.
A tölteléket a csirke bőre alá töltjük óvatosan, nehogy elszakadjon, és a tömőnyílást jól lezárjuk.
A csirkét kívül-belül megsózzuk, a belsejébe petrezselyemzöldet teszünk, a combjait hurkapálcával összetűzzük.
Tepsibe téve olvasztott zsírral leöntjük a csirkét.
Közepesen forró sütőben többször locsolgatva és forgatva szép pirosra sütjük.