Töltött csirke

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 db csirke
  • 5 dkg vaj
  • 1-1,5 dl tej
  • 2 zsemle
  • vöröshagyma
  • pertezselyemzöld
  • só, bors, 10 dkg zsír
  • 2 tojás

Elkészítése:

A megmosott csirkét megszárítjuk, és a nyakától kezdve a combjáig óvatosan felfeszítjük a bőrét fakanállal.

A vajat a tojással habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejben vagy vízben áztatott, jól kinyomkodott zsemléket.

A vajon megfuttatott vöröshagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet és a fűszereket, majd az egészet jól összekeverjük.

A tölteléket a csirke bőre alá töltjük óvatosan, nehogy elszakadjon, és a tömőnyílást jól lezárjuk.

A csirkét kívül-belül megsózzuk, a belsejébe petrezselyemzöldet teszünk, a combjait hurkapálcával összetűzzük.

Tepsibe téve olvasztott zsírral leöntjük a csirkét.

Közepesen forró sütőben többször locsolgatva és forgatva szép pirosra sütjük.