Tökfőzelék kicsit másképpen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kisebb cukkíni
- kb 10 cm hosszú póréhagyma
- 3-4 kicsontozott csirke felsőcomb bőr nélkül
- ízlés szerint friss kaporlevél
- 400 ml tejszín
- 4 ek apró, savanyított gyöngyhagyma
- 2-3 kisebb csemegeuborka
- só, bors ízlés szerint
- olaj
Elkészítése:
Vékony karikára vágjuk a póréhagymát és a csemegeuborkát A cukkínit héjastól, magostól lereszeljük. Apróra vágjuk a kaporot.
Kockákra vágjuk a csirkecombot és kevés olajon hirtelen fehéredésig pirítjuk, majd kissebb lángon a hozzáadott hagymával együtt megdinszteljük.
Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a cukkinit, a gyöngyhagymát és az uborkát, végül a kaporot. Együtt főzzük kb 10 percig, időnként átkeverve, hogy ne égjen le.
Ha megfőtt, akkor felöntjük a tejszínnel, felforraljuk és ízesítjük, ha szükséges.
Kifőtt tésztával tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »